Τα πλεονεκτήματα της χρήσης της ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης της ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας

Ένα από τα συχνά διλήμματα που αντιμετωπίζουμε όταν πρόκειται να διαλέξουμε μια καινούργια οδοντόβουρτσα είναι αν θα πρέπει να προτιμήσουμε μία από τις μοντέρνες ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες ή μια απλή οδοντόβουρτσα χειρός. Το βούρτσισμα των δοντιών είναι μια απαραίτητη καθημερινή διαδικασία για την διατήρηση καλής στοματικής υγείας και η σωστή επιλογή οδοντόβουρτσας μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματικότητα του.

Ουσιαστικά αυτό που προσπαθούμε να επιτύχουμε όταν χρησιμοποιούμε μια οδοντόβουρτσα, είτε χειροκίνητη είτε ηλεκτρική, είναι η μέγιστη απομάκρυνση της οδοντικής μικροβιακής πλάκας (γνωστή σε όλους ως πλάκα) με σκοπό την απόκτηση ή διατήρηση υγιών ούλων και δοντιών. Οι περισσότερες οδοντόβουρτσες θα καταφέρουν να επιτύχουν τα παραπάνω αρκεί να χρησιμοποιηθούν με το σωστό τρόπο : ” Δεν θέλει κόπο αλλά συγκεκριμένο τρόπο». Δυστυχώς όμως σχεδόν ούτε ένας στους δέκα ασθενείς δεν βουρτσίζουν σωστά και αποτελεσματικά με την χειροκίνητη οδοντόβουρτσα.

Οι περισσότερες ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες έχουν μια μικρή στρογγυλή κεφαλή που είναι πιο εύκολο να φθάσει και να καθαρίσει και τα πιο δυσπρόσιτα σημεία σε σχέση με τις σχετικά μεγαλύτερες ορθογώνιες κεφαλές των χειροκίνητων οδοντοβουρτσών. Αποτελούν για αυτό το λόγο την προτεινόμενη επιλογή για άτομα που έχουν έντονο το αντανακλαστικό εμέτου και δυσκολεύονται να βουρτσίσουν τα τελευταία πίσω δόντια.

Για να καθαρίσει μια οδοντόβουρτσα χειρός χρειάζεται να την πιέσουμε στα δόντια, ενώ μια ηλεκτρική,  λόγω της μεγάλης ταχύτητας περιστροφής απαιτεί πολύ μικρότερη πίεση για να επιτύχει το ίδιο καθαριστικό αποτέλεσμα και επομένως είναι πολύ πιο ασφαλής για την αδαμαντίνη (σμάλτο). Μάλιστα, ορισμένες από τις πιο μοντέρνες ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες έχουν ενσωματωμένους αισθητήρες πίεσης που αυτόματα επιβραδύνουν ή και σταματούν την περιστροφή όταν ασκήσουμε υπερβολική πίεση για να αποφεύγεται η αποτριβή των δοντιών και η υφίζηση των ούλων.

 Χάρις στις γρήγορες περιστροφικές κινήσεις και την μικρή κεφαλή, οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες αποδεικνύονται πιο αποτελεσματικές στον καθαρισμό των δοντιών γύρω από τα σιδεράκια σε άτομα που κάνουν ορθοδοντική θεραπεία καθώς και γύρω από οδοντικά εμφυτεύματα και θήκες δοντιών, και κάτω από τις γέφυρες δοντιών.

 

Γενικά όλες οι μελέτες καταδεικνύουν, σε ποσοστά που ξεπερνούν το 80%, ότι όσοι επέλεξαν την ηλεκτρική οδοντόβουρτσα είδαν την υγεία των δοντιών και των ούλων  τους να βελτιώνεται, όσο φυσικά συνέχισαν να την χρησιμοποιούν, κάτι που επίσης συνέβη στη συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών.

Είναι πλέον σαφές ότι με την πτώση της τιμής τους οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες είναι η καλύτερη  επιλογή για την στοματική υγιεινή όλων των ασθενών. Ενήλικες και παιδιά μπορούν να επωφεληθούν τα μέγιστα από τη χρήση της, μιας και κάνει το βούρτσισμα των δοντιών πιο αποτελεσματικό και διασκεδαστικό και το χαμόγελο πιο λαμπερό και ελκυστικό.

Κάνε τώρα το πρώτο βήμα για ένα λαμπερό χαμόγελο και κλείσε ένα ραντεβού ενημέρωσης στο Great Smile Χαλανδρίου κάνοντας κλικ ΕΔΩ 

Share via
Copy link