Η ορθοδοντική με αόρατους νάρθηκες σε παιδιά και εφήβους

Η ορθοδοντική με αόρατους νάρθηκες σε παιδιά και εφήβους

 

Η κακή σύγκλειση και ο συνωστισμός των δοντιών μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στοματικής υγείας. Έτσι, σκοπός της κάθε ορθοδοντικής θεραπείας είναι η επίλυση των λειτουργικών κυρίως ζητημάτων, χαρίζοντας παράλληλα ένα όμορφο χαμόγελο.

Συχνά,τα παιδιά και οι έφηβοι δεν επιθυμούν να φορέσουν συμβατικούς ορθοδοντικούς μηχανισμούς (σιδεράκια), επειδή είναι ιδιαίτερα εμφανείς και σαν μορφή θεραπείας θεωρούν πως τους δεσμεύουν.

Η αποτελεσματική εναλλακτική λύση η οποία μάλιστα κερδίζει συνεχώς έδαφος στην Ορθοδοντική, είναι η θεραπεία με διαφανείς νάρθηκες. Οι μεμβράνες αυτές αποτελούνται από ένα ειδικό, εύκαμπτο πλαστικό υλικό και σχεδιάζονται για κάθε ασθενή ξεχωριστά με σκοπό να ισιώσουν σταδιακά τα δόντια τους, χωρίς να χρειάζονται σιδεράκια και σύρματα.

Ο Ορθοδοντικός στέλνει στην κατασκευάστρια εταιρεία ένα ειδικό αποτύπωμα υψηλής ακρίβειας των δοντιών του κάθε ασθενούς, το οποίο ψηφιοποιείται. Στη συνέχεια προγραμματίζει τις θεραπευτικές αλλαγές με μια αριθμημένη σειρά από νάρθηκες. Ο ασθενής τους φορά έναν-έναν με τη σειρά (για περίπου 10 μέρες τον καθένα).

Η εφαρμογή των διαφανών ναρθήκων εξασφαλίζει πολλά πλεονεκτήματα προς όφελος των νεαρών Ορθοδοντικών ασθενών.

Φοριούνται 21 − 22 ώρες καθημερινά και αφαιρούνται κατά τη διάρκεια του φαγητού και του βουρτσίσματος των δοντιών. Ο καθαρισμός των δοντιών είναι εύκολος, δεν υπάρχει περιορισμός στη διατροφή.

Οι επισκέψεις στον Ορθοδοντικό γίνονται αραιά–σε σχέση με αυτές που πραγματοποιούν οι νεαροί ασθενείς όταν φοράνε σιδεράκια– και αυτό επειδή από μόνοι τους αλλάζουν τους νάρθηκες που τους δίνει ο γιατρός, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο γι΄αυτούς και τους γονείς τους. 

Οι νάρθηκες είναι ανθεκτικοί και δεν εμφανίζουν προβλήματα ξεκολλήματος ή σπασίματος–σε αντίθεση με τα σιδεράκια που ο κίνδυνος ατυχήματος είναι αυξημένος–ενώ παράλληλα δεν ερεθίζουν και δεν πληγώνουν τα ούλα και τη γλώσσα.

Σε αυτές τις ηλικίες το χαμόγελο διαδραματίζει βασικό ρόλο στο όμορφο παρουσιαστικό, ενισχύοντας σημαντικά την αυτοπεποίθηση ενός νέου ατόμου. Είναι αλήθεια όμως ότι η θεραπεία με σιδεράκια συχνά προκαλεί εντάσεις μεταξύ των γονιών και των παιδιών ή των εφήβων ενώ ο περιορισμένος χρόνος και οι αυξημένες υποχρεώσεις τους τη μετατρέπουν σε μια δύσκολη υπόθεση με αποτέλεσμα να την αναβάλουν για αργότερα.

Ευτυχώς ακόμα και στα νεαρά άτομα που είναι εντελώς αρνητικά στην Ορθοδοντική θεραπεία, ο εναλλακτικός αυτός τρόπος εξασφαλίζει την πλήρη συνεργασία. Η εφαρμογή των διαφανών ναρθήκων δεν επηρεάζει τους νέους στα μαθήματα, στις δραστηριότητες και στα σπορ. Είναι σχεδόν αόρατοι και άνετοι στην εφαρμογή, πράγμα που σημαίνει μπορούν να απολαμβάνουν τη ζωή τους χωρίς περιορισμούς και χωρίς να υφίστανται την ταλαιπωρία που προκαλείται από την ευαισθησία που δημιουργείται συνήθως από τα μεταλλικά σιδεράκια και σύρματα.

Tα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερα παιδιά και έφηβοι βελτιώνουν την στοματική τους υγεία, τόσο για ορθοδοντικούς όσο και για αισθητικούς λόγους. Οι διαφανείς νάρθηκες αποτελούν την πιο ευέλικτη ορθοδοντική μέθοδο υψηλής αισθητικής που βελτιστοποιεί παράλληλα την ποιότητα ζωής των νεαρών ασθενών!

Κάνε τώρα το πρώτο βήμα για ένα λαμπερό χαμόγελο και κλείσε ένα ραντεβού ενημέρωσης στο Great Smile Χαλανδρίου κάνοντας κλικ ΕΔΩ 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap