¨Να ήταν τα νιάτα δυο φορές¨…και όμως γίνεται!

¨Να ήταν τα νιάτα δυο φορές¨…και όμως γίνεται!

Είναι γεγονός πως η νιότη είναι δείγμα υγείας και ομορφιάς και οι πιο πολλοί από εμάς επιθυμούμε να την παρατείνουμε κρύβοντας παράλληλα την πραγματική μας ηλικία. 

Λογικό είναι πως με το πέρασμα του χρόνου, το δέρμα μας γίνεται πιο εύθραυστο χάνοντας σταδιακά την ελαστικότητά του. Το πρόσωπό μας αλλοιώνεται από τις ρυτίδες, χάνει τον όγκο του, με αποτέλεσμα να μην είναι και τόσο φωτεινό.

Αυτό συμβαίνει διότι η επιδερμίδα μας επιβαρύνεται από τις συνθήκες ζωής, την κληρονομικότητα αλλά και από δευτερογενείς παράγοντες, όπως το κάπνισμα, τις αυξομειώσεις βάρους, τις διατροφικές συνήθειες, την έκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακό και την εκφραστικότητα του προσώπου.

Ευτυχώς η πρόοδος της επιστήμης δίνει πλέον τη δυνατότητα της μερικής ή της γενικής αναζωογόνησης του προσώπου χωρίς νυστέρι, ακολουθώντας μια σειρά αισθητικών παρεμβάσεων ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.

Σημαντικό εργαλείο για τη βελτίωση της εμφάνισης του προσώπου είναι το υαλουρονικό οξύ το οποίο βρίσκεται σε αφθονία (κατά τις νεαρές ηλικίες) στο δέρμα, στις αρθρώσεις και σε άλλα μέρη του σώματος. Μεγαλώνοντας όμως, η περιεκτικότητα αυτού του συστατικού (που ενυδατώνει φυσικά το πρόσωπό μας) μειώνεται σταδιακά.

Το υαλουρονικό οξύ παρασκευάζεται πλέον στο εργαστήριο, είναι μη ζωικής προέλευσης, υποαλλεργικό, βιοδιασπώμενο και ομοιάζει πολύ με αυτό που παράγει ο οργανισμός μας. Τα τελευταία χρόνια το συγκεκριμένο σκεύασμα, χρησιμοποιείται ευρέως ως ενέσιμη θεραπεία με το τελικό αποτέλεσμα να είναι άμεσα ορατό και παράλληλα να έχει μεγάλη διάρκεια.

Οι περιοχές στο δέρμα μας, όπως αυτή που βρίσκεται γύρω από το στόμα, είναι οι πρώτες που δείχνουν τα σημάδια της γήρανσης διότι χρησιμοποιούνται περισσότερο. Υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες αρμονίας για τα χείλη καθώς και μια ιδιαίτερη ανατομία της περιστοματικής περιοχής που αποτελεί πεδίο εξειδίκευσης του οδοντιάτρου, ο οποίος τις γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο γιατρό και τις σέβεται απόλυτα.

Η έγχυση υαλουρονικού οξέος πραγματοποιείται συχνότερα στις ρινοπαρειακές αύλακες. Είναι οι δυο γραμμές που ξεκινούν από τα πτερύγια της μύτης και καταλήγουν στις γωνίες του στόματος. Σε νεαρή ηλικία αποκαλούνται «ρυτίδες γέλιου» στην ώριμη όμως, λόγω της χαλάρωσης, μετατρέπονται σε ρυτίδες «θλίψης».

Ένα άλλο συνηθισμένο αισθητικό πρόβλημα είναι οι ρυτίδες καπνιστή δηλαδή οι κάθετες λεπτές ρυτίδες γύρω από τα χείλη (κυρίως στο άνω χείλος) οι οποίες μπορούν εύκολα και ανώδυνα να εξαφανιστούν με την εφαρμογή ενεσίμων υλικών.

Τέλος, προχωρώντας σε ηλικία, τα χείλη ατροφούν, ζαρώνουν, γίνονται άτονα και μικραίνουν σε μέγεθος. Η απλή και εξαιρετικά ασφαλής λύση για τα μικρά, ατροφικά  χείλη,  για την επαναδιαμόρφωση του σχήματός τους την αύξηση του όγκου τους και την ενυδάτωσή τους, είναι η έγχυση με υαλουρονικο οξυ μέσω μιας ειδικής, λεπτής βελόνας έγχυσης.

Μάλιστα οι προαναφερθείσες θεραπείες μπορούν να αναδείξουν μια προηγηθείσα λεύκανση των δοντιών που θα τελειοποιήσει αισθητικά το αποτέλεσμα επιτυγχάνοντας ένα ακόμα πιο αρμονικό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

Άλλες περιοχές στο πρόσωπο που μπορούν να αναδειχτούν  με τη χρήση του υαλουρονικού οξέος στο πρόσωπο, είναι τα ζυγωματικά και το γέμισμα στις «σακούλες» κάτω από τα μάτια.

Σίγουρα η αναβάθμιση της εικόνας του προσώπου μας–μέσω των αισθητικών παρεμβάσεων με ενέσιμα σκευάσματα–επιδρά θετικά και στην ψυχολογία μας, αυξάνοντας παράλληλα την αυτοπεποίθηση και τη δύναμή μας, για να αντιμετωπίσουμε τις ολοένα και αυξανόμενες προκλήσεις και απαιτήσεις της σύγχρονης καθημερινότητας. 

Αυτό που ονομάζουμε “ευπρέπεια”, δεν είναι τίποτα άλλο από την εξωτερική ομορφιά- Ιμμάνουελ Καντ

Share via
Copy link